Een boost voor de kennisbank zakelijk bloggen

Een boost voor de kennisbank zakelijk bloggen

Ik las gisteren een blog van Nisandeh Neta over zijn WTF Challenge: 100 dagen om… Het zette me aan het denken, maar ik twijfelde: zal ik het doen en durf ik dan hardop te zeggen dát ik het ga doen? Ik heb de knoop doorgehakt: ik ga de laatste 100 dagen van 2017…

… elke werkdag een item voor de kennisbank zakelijk bloggen schrijven.
… 1 dag per week niet werken (gewoon niets aan mijn bedrijf doen).

Aanleiding was de blog 100-day WTF Challenge van Nisandeh Neta. Voor hem is 22 september een bijzondere datum: de dag waarop je nog 100 dagen hebt om je doelen van dat jaar te bereiken en/of jezelf een gewoonte aan of af te leren.

Waar staat WTF Challenge voor?

Natúúrlijk begrijp jij waar WTF voor staat: Winning Through Focus 😉

Dat betekent dat je je niet voorneemt om ál je doelen te gaan halen, maar om focus aan te brengen. Om jezelf liefst EEN gewoonte aan te leren.

Ik was meteen geprikkeld en vroeg me af: waar wil ik mee aan de slag? Er begon zich een plan te vormen, maar het leek me gevaarlijk dat met ‘de wereld’ te delen, want dan zat ik er aan vast? Hm, maar als ik het écht wilde…

Ik realiseer me dat ik in 100 dagen geen Jessie 2.0 kan worden.

Ik heb dus de waslijst van dingen die ik graag wil doen of wil leren teruggebracht naar deze twee doelen. En beide zullen lastig zijn,. Maar hé, het is tenslotte een challenge!

Het doel van mijn WTF Challenge

Om te beginnen wil ik elke dag een stukje schrijven, iets wat er tussen het werken met klanten door vaak bij inschiet. Komt bij dat ik de kennisbank een boost wil geven: klik ik nu op kennisbank, dan word ik niet blij van de schamele hoeveelheid items die ik zie.

Even dreigde ik te zeggen: 100 kennisbank artikelen in 100 dagen. Dan zei ik in feite: ook in de weekenden ga ik door. Dat past niet bij doel 2: één dag per week niet werken.

Geen enkele werkgever haalt het in z’n hoofd om 24/7 beschikbaarheid van zijn werknemers te eisen. Maar als ondernemer zijn we vaak zo’n slechte baas voor onszelf!

Dus op zaterdag en zondag geen nieuw kennisbankartikel. En ook met kerst free of duty.

Als ik elke werkdag een nieuwe term toevoeg, staat op 31 december de teller op 70 artikelen. En dan kan je van een serieuze ‘kennisbank zakelijk bloggen’ spreken!

Wiehaa, dat vooruitzicht geeft de burger moed.

Ik zeg niet dat ik volgend jaar 5 items per week blijf toevoegen aan de database. Mij gaat het erom dat het dagelijkse schrijven weer in mijn systeem komt te zitten.

Die gewoonte wil ik na de WTF Challenge zéker vasthouden.

Kennisbank zakelijk bloggen voor beginners en gevorderden

Vandaag ben ik begonnen met de vraag: Hoe kan je een blog inplannen? Voor jou misschien gesneden koek, maar interessant als je nog maar net met WordPress werkt. Het volgende artikel gaat over featured snippets, en dat is juist een SEO-kans voor gevorderde gebruikers.

De vragen waarop ik de komende 100 dagen antwoord op ga geven, moeten een uitgebalanceerde mix worden van vragen waar beginnende bloggers mee kampen en vragen die in een later stadium aan de orde komen.

Welke vraag zou jij in de kennisbank beantwoord willen zien?

Ook interessant voor je:

Interessant? Deel dit artikel zodat ook andere ondernemers ervan kunnen profiteren.

8 reacties op “Een boost voor de kennisbank zakelijk bloggen

 1. Janet schreef:

  Wat goed dat je dit goed. Heel veel succes met de challenge!

  1. Jessie van Loon schreef:

   Ha Janet, dankjewel voor je support!

 2. Martiena schreef:

  Succes met je challenge! Je zet me door je blog wel even aan het denken ‘nog 100 dagen om je doel van 2017 te bereiken.

  1. Jessie van Loon schreef:

   Dankjewel. Jij succes met JOUW 100 dagen!

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Succes met de challenge! En ik wens je veel inspiratie : )

  1. Jessie van Loon schreef:

   Dankjewel, het succes kan ik wel gebruiken. De inspiratie komt wel goed: de lijst met termen die ik in de kennisbank zakelijk bloggen kan opnemen, is eindeloos!

 4. Janneke schreef:

  Oeh, goed idee. En veel succes!

  Vandaag ga ik een of twee doelen bedenken. Ik houd ze geheim, hoor! En ik zorg ervoor dat het procesdoelen zijn, geen uitkomstdoelen. Dus ‘elke werkdag 15 minuten aan een blogbericht werken’ of zoiets.

  1. Jessie van Loon schreef:

   Inderdaad een keuze die je moet maken; uitkomst of proces. En ja, het gaat om de reis en niet om de eindbestemming. Dus ik begrijp je keus. Alleen bij een challenge wil ikzelf graag resultaat zien, dus ik ben voor de uitkomst gegaan 🙂 Succes met jouw Winning Trough Focus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *