Epic content kansen: te mooi om niet te delen

Epic content kansen: te mooi om niet te delen

Soms kom je iets tegen waarvan je denkt: dit wil ik iedereen laten lezen die regelmatig goede content nodig heeft. Liefst gewoon het origineel…

SmartBlogger noemt dit ‘The Epic Content Cycle: 10 Steps to 10x Content’

Serieus… epic??

SmartBlogger mag het epic content noemen, want hij is een Amerikaan 🙂 Maar mijn nekharen komen overeind als ik epic tegenkom in een Nederlandstalige tekst.

Laten we even kijk hoe heroïsch en verhalend epic eigenlijk is.

De betekenis van epic volgens Van Dale

Aan de andere kant, als je gaat voor de slang betekenis, dan is het natuurlijk best vet om te streven naar gave contentepic zelfs 🙂

Ik dwaal af. Ik deel deze infographic natuurlijk niet zonder reden met je!

Een beeld van jouw kansen

Mocht je ook zo’n allergie hebben, neem dan even een pilletje in. Dan kan je zonder klachten al het moois van deze infographic rustig op je laten inwerken.

Ik vind de vinkjes bij elk punt erg handig. Ik heb de infographic uitgeprint op een paar A4’tjes (zodat de tekst leesbaar is). Nu ben ik aan het afvinken wat ik al doe: zo krijg ik een mooi beeld van de kansen die er liggen.

Voor mij liggen de kansen vooral bij #7. Ik moet vaker schrijven over zaken die voor mij vanzelfsprekend zijn, maar voor anderen nieuw, leerzaam of inspirerend. Ik moet dus op zoek naar mijn blinde vlek. En jij?

Zo schrijf je Epic Content [infographic]

The Epic Content Cycle Infographic from SmartBlogger.com

Reuze benieuwd bij welke stap jij voor jezelf kansen ziet liggen.

 

Ook interessant voor je:

Interessant? Deel dit artikel zodat ook andere ondernemers ervan kunnen profiteren.

8 reacties op “Epic content kansen: te mooi om niet te delen

 1. Balou schreef:

  Zelf ben ik erg perfectionistisch, maar blogs typ ik meestal in een keer!

  1. Jessie schreef:

   Wow, dat is een mooi voorbeeld van flow. Is een lekker gevoel hè?

 2. ingrid schreef:

  inspiratie is voor mij belangrijk. sommige blogs type je zo weg, andere kunnen lang duren

  1. Jessie schreef:

   Herkenbaar. Inspiratie zorgt voor flow, en dan komen de teksten er zo uit. Gelukkig zijn er genoeg manieren om, zoals ik het altijd noem, inspiratie ‘af te dwingen’. Want inspiratie OVERKOMT ons niet, we CREËREN het.

 3. Marcelina de Boer - Walma schreef:

  Ik heb als probleem dat ik wel de ideetjes heb (eigenlijk teveel ideetjes), maar ik ben een perfectionist. Een blog kan nooit perfect zijn bij mij haha. Ik typ een blog, voeg foto’s toe, tags enz. Maar voordat hij online gaat, check ik hem nog 20x om zeker te weten dat alles klopt en goed ingesteld is enzovoort. Dat geeft soms wel stress?!

  1. Jessie schreef:

   Je kan ook de permalink checken en dan publiceren. Tags, metadescription, alt-teksten e.d. kunnen allemaal later… Voor jou is deze blog met de schrijfversnellers een aanrader, want ook ik had vaak last van dat perfectionisme.

 4. Henk schreef:

  Leuk blog, punt waar ikzelf meeste moeite mee heb is het plannen van mijn blog. Ik schrijf op gevoel. Ene keer komen er 3 blogs vrijwel achter elkaar, andere keer komt er twee weken niets.

  1. Jessie schreef:

   Ha Henk, gelukkig heb je wel regelmatig inspiratie voor je blogs! Misschien is het dan wel de uitdaging om die drie blogs niet meteen te posten. Dus schrijf een voorraadje, maak een planning, en dan kom je zonder stress met gemak twee inspiratieloze weken door 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *