Wat is jouw Via Gladiola?

Wat is jouw Via Gladiola?

Wat heb ik altijd bewondering voor de deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse. Maanden trainen en dan het einde zien te halen: de Via Gladiola, het defilé in de Sint Annastraat. Mijn vraag vandaag: wat is jouw Via Gladiola?

Het is natuurlijk geen toeval dat ik hier juist nu over begin. Mijn nieuwe onderneming bloggendeondernemers.nl is gelanceerd (update juni 2017: nu omgedoopt tot Business Blog School).

Adrenaline

Dit wordt een van de dagen uit 2016 die me zullen bijblijven. Hoe lang denk ik al na over dit concept? En toen ik de knoop had doorgehakt, hoeveel energie heb ik toen in deze website gestopt? Dus ja, de site lanceren lijkt me zoiets als het Vierdaagsekruisje ophalen.

Het vreemde is dat ik nu de adrenaline voel wegsijpelen. Ik begin de blaren zeg maar te voelen… Het idee is dan ook om straks de pc uit te zetten en eindelijk te beginnen aan seizoen 4 van Orange Is The New Black 😉

Doelen stellen

Net als trainen voor de Vierdaagse, is het hebben van een doel heerlijk. Ergens naartoe leven, of het nu een sportevenement is of een nieuwe onderneming, vergt veel van je. Maar het geeft ook zoveel voldoening. Ik houd dan ook van projecten, van doelen, van mijlpalen.

De volgende mijlpaal? Ik ben bezig een online training zakelijk bloggen op te zetten. Tot dan toe lever ik alleen maatwerk.

Opgeven of loslaten

Dit jaar had de Vierdaagse een hoog percentage afvallers vanwege het onmogelijke wandelweer. Voor de duidelijkheid: voor deze mensen heb ik net zoveel bewondering.

Je iets voornemen, ernaartoe leven en het dan niet kunnen afmaken, doet pijn. Dat weet ik uit ervaring. Dus bijvoorbeeld toegeven dat het beter is om uit de Vierdaagse te stappen, vraagt om hele andere kwaliteiten: wijsheid en loslaten.

Als ik naar mezelf kijk, ben ik beter in doorzetten – soms ten koste van mezelf – dan in loslaten. Ze zeggen wel eens ‘de dood of de gladiolen’. Dat betekent zoiets als: alles of niets. Schijnt uit de wielersport te komen. Toch vind ik ‘m vandaag wel toepasselijk.

En jij?

Genoeg over mij. Misschien is jouw Via Gladiola dit jaar wel je eerste blog publiceren, of je eerste klant via je blog binnenhalen. Dat zou verklaren waarom je op deze site bent…

Maakt niet uit of jouw mijlpaal iets met bloggen te maken heeft of met ondernemen, of juist met iets sportiefs. Ik vind het gewoon leuk om te horen.

foto: Flickr.com, jan willem cc by-sa-2.0

Ook interessant voor je:

Interessant? Deel dit artikel zodat ook andere ondernemers ervan kunnen profiteren.

4 reacties op “Wat is jouw Via Gladiola?

 1. Luc schreef:

  Als mijn bedrijf een klant binnenhaalt door een blog, trakteer ik op bosse bollen!

  1. Jessie schreef:

   Goh, dan moet je bijna gaan hopen dat het niet té vaak gaat gebeuren 🙂

 2. Diny schreef:

  Haha, nee, niks met bloggen. Dat komt wel. Denk ik. Voorlopig kijk ik uit naar de trouwerij van mijn oudste volgende week. Over feestjes gesproken!

  1. Jessie schreef:

   Klinkt goed. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Koekje erbij? Deze website heeft cookies nodig om te kunnen draaien. Klik op OK of op NEE. Maak je geen keuze en blijf je op deze site, dan ga je automatisch akkoord met de cookies. Je kan op de privacy-pagina je toestemming altijd aanpassen.

Cookie settings

Vink aan welke cookies je toestaat op deze website.

FunctioneelFunctionele cookies zorgen ervoor dat de website correct kan draaien op alle apparaten.

AnalytischMet analytische cookies kunnen we de website optimaliseren, zoals op gebied van gebruiksvriendelijkheid.

Social mediaMet sociale media cookies kunnen we je gepersonaliseerde content laten zien op social media.

OverigeDit gaat om 3rd party cookies die niet vallen onder social media cookies of advertentie cookies.