Hoe je je bereik op Facebook vergroot (video)

Hoe je je bereik op Facebook vergroot (video)

Een like op een Facebook-bericht is leuk. Maar om je bereik op Facebook te vergroten, heb je paginalikes nodig. Ik laat je zien hoe je een like op een post ‘omzet’ in een paginalike.

Deze tip kan ervoor zorgen dat jouw bereik op Facebook in korte tijd verdubbelt… of meer!

Nodig voortaan mensen die een bericht leuk vinden uit om jouw pagina te volgen. Ik heb het dan over je zakelijke pagina of bedrijfspagina. Als je alleen een persoonlijk profiel hebt, werkt deze methode niet.

Let op: een paginalike = een volger is eigenlijk iets te kort door de bocht. Mensen kunnen hun instellingen aanpassen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld aangeven dat ze geen berichten van de pagina meer willen ontvangen. In de praktijk gebeurt dat maar weinig.

Meer volgers = meer bereik op Facebook

Een bericht van je zakelijke pagina wordt maar aan 6 tot 40 procent van je volgers getoond. Dit percentage is onder andere afhankelijk van de interactie op het bericht. Hoe meer likes, reacties en mensen die het bericht delen, hoe relevanter Facebook de post vindt.

Stel dat jouw bericht bij gemiddeld 10 van de 100 volgers op hun tijdlijn verschijnt (helaas is dit nog aan de optimistische kant). Met 1000 volgers gaat het om 100 mensen. Daarom is het hebben van veel volgers van groot belang voor jouw bereik op Facebook.

Ook op Facebook geldt: people buy people

Facebook is nog altijd het grootste social media platform.

In mijn ogen is een zakelijke FB-pagina daarom een must voor je marketing. Je kan er mensen wijzen op updates op je website zoals nieuwe blogartikelen. Je deelt relevante content van anderen, inspireert je volgers en bouwt een band op met je achterban. Ook heb je een zakelijke pagina nodig als je wilt adverteren op Facebook.

En wat als je business-to-business producten of diensten verkoopt? Ja, ook dan is een zakelijke pagina een belangrijke pijler van je marketing. Je verkoopt niet aan bedrijven maar aan mensen binnen bedrijven. People buy people.

Ga dus aan de slag met Facebook. Laat er regelmatig van je horen, en kijk wat voor soort berichten het goed doen bij jouw volgers. En natuurlijk nodig je vanaf nu iedereen die een bericht van een duimpje voorziet uit om je pagina te liken 🙂

Kende jij deze methode al om mensen uit te nodigen op Facebook? Ik hoor het graag.

 

Ook interessant voor je:

 

Interessant? Deel dit artikel zodat ook andere ondernemers ervan kunnen profiteren.

4 reacties op “Hoe je je bereik op Facebook vergroot (video)

 1. Raf schreef:

  Ja,ik ga het ook proberen . Bedankt voor de tip !

  1. Jessie schreef:

   Ik hoop dat je snel het effect gaat merken. Groeten!

 2. Wilco schreef:

  Nieuw voor me. Ik ga het doen; benieuwd of ik zo veel mensen binnenboord kan halen. Groet, Wilco

  1. Jessie schreef:

   Het percentage mensen dat mijn uitnodiging accepteert, ligt ver boven de 50%. Tel uit je winst, succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *