Top-5 best gelezen blogs jan-juni

Top-5 best gelezen blogs jan-juni

Vakantietijd betekent misschien wel dat je juist méér tijd hebt om wat blogs te lezen en wat handige tips op te doen. Daarom een overzicht van de best gelezen blogs.

Als we het over tijd hebben, is dat misschien wel waar jij het meest tegenaan loopt: bloggen kost tijd. Wie weet hebben we daar meteen de verklaring voor de best gelezen blog.

#1 Je blogs sneller op papier krijgen: 9 tips

Het zijn uiteenlopende tips waarbij ik vooral heb gekeken hoe ik zelf tijd bespaar. Het was een leuke blog om te schrijven, omdat ik me een paar weken veel bewuster ben geweest van mijn eigen schrijfproces. Van de momenten waarop ik iets deed (of juist niet deed) om mijn artikelen sneller op papier te krijgen. Bekijk de 9 tips.

Sneller schrijven maakt je creatiever
Sneller schrijven maakt je creatiever!

#2 21 soorten blogartikelen

Misschien schrijf jij vooral tiplijstjes. Of je hebt een uitgesproken voorkeur voor… Feit is dat we soms een tikje blijven hangen in ‘hoe we het altijd doen’. Terwijl de lezer afwisseling leuk vindt, dus ga lekker experimenteren met verschillende soorten blogs en ontdek wat bij je past en wat niet. Je kan deze blog ook downloaden als PDF.

soorten artikelen voor je zakelijke blog
Met bekende en minder bekende ‘blogsoorten’

#3 Dit kan je toch niet máken op een site over zakelijk bloggen?!

Deze 3e plek geeft meteen het antwoord: het kan best 🙂 Toch verbaast het me, want dit is mijn meest recente blog. Hij is wel heel vaak gedeeld, dus ik denk dat het daar aan ligt. Het is een heel persoonlijk verhaal, met daaraan gekoppeld een actie voor het Liliane Fonds. Een actie die binnen 2 weken meer dan €1300 had opgeleverd!

Business Blog School voor Liliane Fonds
Maak kennis met de 2-jarige Selma

#4 Hoe je handig gebruikmaakt van Ubersuggest voor je zoekwoordenonderzoek

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) hoort erbij als je blogt. Al is het maar om te kijken of er genoeg mensen op het onderwerp zoeken waarover jij wilt bloggen. Ik hoop namelijk dat je meer dan 1 blogidee op de plank hebt liggen. En dan zou ik echt even checken welke blog op de meeste lezers kan rekenen. Bij de blog een handige video waarmee je in 10 minuten leert hoe je dit kan doen met gratis tool Ubersuggest.

Ubersuggest tutorial: de ideale zoekwoordenplanner
Zoekwoordenonderzoek hoeft niet ingewikkeld te zijn

#5 Afmetingen omslagfoto en andere plaatjes op Facebook

Net als SEO hoort ook promotie van je blog erbij. En vrijwel elke volwassen Nederlander heeft een Facebook-account. Dus zorg dat je een zakelijke Facebook-pagina hebt en daar je blogs deelt. Natuurlijk moet die pagina niet slordig zijn ingericht, want dat straalt af op jouw bedrijf. In de blog vind je alle afmetingen van Facebook-plaatjes op een rij. En voor de omslagfoto zit er een stappenplan bij om een passende cover te maken.

Facebook afmetingen mobiel en desktop
Alle afmetingen op een rij

O ja, en waarom zou je zakelijk bloggen?

Ik kan het niet laten om tot slot de blog te noemen die voor mij de kern is van Business Blog School. En dat is het artikel 14 redenen om zakelijk te bloggen. Die rankt goed op ‘zakelijk bloggen’ maar er zijn maar weinig mensen die daar op zoeken 🙁

In de top-5 zal dat artikel niet snel komen. Tegelijk denk ik dat dát het artikel is dat jou een laatste zetje kan geven om te gaan bloggen, en je weer kan motiveren als je in een blogdip zit. Want die 14 redenen zijn zo krachtig dat je er gewoon weer zin in krijgt. Wedden?

Zit er een blog bij die jouw nieuwsgierigheid heeft geprikkeld?

Interessant? Deel dit artikel zodat ook andere ondernemers ervan kunnen profiteren.

11 reacties op “Top-5 best gelezen blogs jan-juni

 1. Kaja schreef:

  Bedankt voor het artikel. Was heel nuttig.

 2. Lisanne schreef:

  Leuk om te lezen en zeer inspirerend! Dankjewel

  1. Jessie schreef:

   Leuk om te horen. Graag gedaan!

 3. Jitske schreef:

  Tips bij het bloggen zijn altijd welkom! Qua inspiratie probeer ik me steeds meer op 1 niche te richten. Dit maakt het wel wat makkelijker. Al is het dan soms ook zoeken naar een origineel onderwerp.

  1. Jessie schreef:

   Mooi hè, hoe het onderwerp versmallen juist voor méér blogideeën zorgt!

 4. Victor schreef:

  Mooi overzicht, Ik ga voor no 1 en 4. Thanks!

  1. Jessie schreef:

   Daar spreekt de ratio van de man 🙂

 5. Manon schreef:

  Waaauw, €1300! Wat goed zeg! Leuk om te lezen dit en ik heb inspiratie op gedaan.

  1. Jessie schreef:

   Jaaaa, mooi bedrag hè. Ben ook superblij!

 6. Maaike schreef:

  De tips om je blog sneller op papier te krijgen, vind ik wel erg interessant. Want wat duurt het soms ontzettend lang om iets zo op papier te krijgen als het in je hoofd zit…

  1. Jessie schreef:

   Je slaat de spijker op de kop. Je hebt een plaatje in je hoofd van het eindresultaat, maar het ‘natekenen’ van dat plaatje… Eigenlijk moet je die vertaalslag overslaan, en dat kan ook, op 2 manieren zelfs: 1) je slaat het plaatje in je hoofd over en gaat sneller écht schrijven, en 2) je gaat niet zoeken naar het juiste potlood met exact de goede kleur, maar je vertrouwt meer op je intuïtie om dat plaatje op papier te krijgen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *