GRATIS en al 2500+ keer gedownload Mijn 39 beste tips over zakelijk bloggen

In de privacyverklaring lees je hoe Business Blog School omgaat met je gegevens
Tegenstelling trekt de aandacht

De schrijfcoach die niet van schrijven houdt

Mocht je nou denken: huh? Ja, dat is ook precies de bedoeling. Met een (schijnbare) tegenstelling kan je de lezer wakker schudden. Goedemorgen!

Freewriten writing prompts reflectievragen

Schrijfspieren kweken [+ gratis pdf writing prompts]

Met freewriten leer ik klanten schrijfspieren te kweken. Je gaat sneller schrijven en ontwikkelt je eigen schrijfstijl. Download ook de GRATIS pdf met writing prompts en reflectievragen. Veel inspiratie!

Ideale lengte zakelijke blogs

De 3 factoren die je ideale bloglengte bepalen [longread]

Jij bepaalt de lengte van je zakelijke blog, en ook wat de ideale bloglengte is. De tijd van je lezer is kostbaar, dus zorg voor meerwaarde. En nee, het aantal woorden is geen rankingsfactor. Het draait om relevantie

Gratis afbeeldingen zoeken voor je website

Gratis afbeeldingen zoeken voor je site en blogs

De meeste ondernemers gebruiken op hun site eigen beeldmateriaal óf gratis stockfoto’s. Maar je kan ook via Wikipedia gratis afbeeldingen zoeken. Je bent dan wel gebonden aan de Creative Commons. Ik leg je er alles over uit. Be creative 🙂

Tekst redigeren - tekstredactie

Je tekst redigeren in 10 stappen

Een blog, verkooppagina, offerte of social media post: je plaatst geen kladversie, maar je schaaft net zolang aan je tekst tot-ie ‘af’ is. In dit artikel een simpel stappenplan om je tekst te redigeren. DIY tekstredactie.

Sneller schrijven maakt je creatiever

Wil je je blogs sneller schrijven? 9 tips…

Met de tips uit dit artikel ga je sneller schrijven. Stel, je hebt een uur de tijd. Een uurtje maar?! Echt, dat is genoeg voor een compleet blogartikel in concept. Trucs van een journalist!

Marketing - zorg dat iedereen zich gezien voelt

Het begint met een handvol (trouwe!) fans

In februari 1999 ging ik met mijn vader naar Kees Torn. Niemand in Roosendaal had ooit van hem gehoord (aan het eind van de anekdote een korte marketingles). Het Torn-effect in je marketing, zeg maar!

Een conclusie schrijven zorgt dat je blog niet doodloopt

Pas op, doodlopende blog!

Wij mensen houden van verhalen die rond zijn. Een duidelijke boodschap en geen losse eindjes. Je moet dus een conclusie schrijven om je blog af te ronden. Maar die conclusie ontbreekt vaak. Zo heeft je blog minder effect.

Schrijven op taalniveau B1

Gebruik begrijpelijke taal op je website

Wat gebeurt er als iemand de teksten op je website niet begrijpt? Hij verliest zijn interesse. Hij wordt geen klant bij je. Zo loopt ook jouw bedrijf elke dag klanten mis.

Lees mijn gastblog voor Frankwatching