Wat is dynamische content?

De dynamische content (of: dynamic content) van een website kan je het beste omschrijven als de ‘wisselende content’. Blogs zijn een mooi voorbeeld van dynamische content. Je plaatst nieuwe berichten, afgestemd op jouw ideale klant en soms aanhakend bij de actualiteit.

Een website met veel dynamische content heeft vaak een hoog percentage vaste bezoekers die elke keer dat je iets nieuws post, even een kijkje komen nemen. Mensen reageren op de artikelen en er ontstaat een discussie.

Onder de noemer content valt alles wat op je website staat. Van teksten en reacties tot afbeeldingen, en van audio tot video.

Dynamische content vraagt om onderhoud

Af en toe loop je je content langs om te zorgen dat deze up to date blijft, want dynamische content veroudert sneller dan de statische content. Embedded video’s zijn misschien van Youtube afgehaald, een link naar een andere website klopt niet meer.

Houd in je planning rekening met dit stukje onderhoud. Verouderde dynamische content heeft een grote irritatiefactor bij veel bezoekers. Loop daarom elk kwartaal je blogposts een keer langs, kijk of filmpjes nog werken, of je geen dode links hebt (broken links) en of de inhoud nog actueel en relevant is.

NB: Verouderde blogposts met achterhaalde informatie kan je beter van je website verwijderen.

 

Interessant? Deel dit artikel zodat ook andere ondernemers ervan kunnen profiteren.