Wat is statische content?

Een website bevat een aantal pagina’s met statische content (of: static content, stilstaande content). Dat zijn pagina’s met de gegevens over jou en je bedrijf. Je verandert er alleen iets aan indien nodig. Meestal kunnen bezoekers geen reacties achterlaten. Voorbeelden van statische content zijn de contactpagina, je homepage, de over-mij pagina en de pagina met je aanbod. Ook een webshop valt onder statische content.

Alleen statische content? Visitekaartje!

Een website die uit alleen maar statische content bestaat, noemen we in de marketingwereld gekscherend een visitekaartjes-website. In het begin van deze eeuw had je nog geen zakelijke blogs, en vrijwel alle content op websites was statisch. De website was een uitgebreid visitekaartje; hooguit de portfolio werd soms aangepast.

Tegenwoordig bevatten veel websites blogs, en dit is een typisch voorbeeld van dynamische content. Dat betekent niet dat dynamische content beter is dan statische content. Dat is niet zo: liever een goede, puur informatieve website dan een slechte blog!

NB: Content is de verzamelnaam voor alle elementen op je website. Dus van teksten tot video’s en van afbeeldingen tot de reacties van bezoekers.

 

Interessant? Deel dit artikel zodat ook andere ondernemers ervan kunnen profiteren.