Hoe zet ik een Facebook Like Box op mijn website?

Met een Facebook Like Box kan een websitebezoeker met één klik je zakelijke Facebook-pagina liken. Hij hoeft hiervoor niet speciaal naar Facebook. NB: de Facebook Like Box heet tegenwoordig officieel Page Plugin.

Sinds ik werk met een Facebook Like Box groeit het aantal likes van mijn zakelijke pagina op Facebook een stuk sneller!

Een Like Box is een plaatje met je omslagfoto en profielfoto van je zakelijke Facebook-pagina. Soms staat er ook bij welke vrienden de pagina al hebben geliked. Dat hangt af van de settings die je kiest. De like button maakt het supersimpel om je pagina leuk te vinden.

Wat maakt een Facebook Like Box zo handig?

  1. Op internet willen we zo weinig mogelijk doorklikken. Dus als iemand je Facebook-pagina wil liken, daarvoor naar FB toe moet, je pagina moet zoeken en dán pas een like kan uitdelen… juist, dan neemt-ie die moeite niet.
  2. Zoals gezegd hoeft de bezoeker niet naar Facebook toe om je pagina te liken. Dus kan iemand ook niet afgeleid worden door berichten op z’n tijdlijn of meldingen van vrienden. Nee, iemand blijft gewoon op je website.

Hoe plaats je een FB Like Box / Page Plugin?

Je kan werken met een plugin zoals Facebook Page Plugin. Elke externe plugin die je gebruikt, maakt je website trager. Daarom adviseer ik de code op te halen op de developers pagina van Facebook. Hier helpt Facebook je stap voor stap door het proces.

Een Facebook Like Box is een lichtgewicht maatwerk-plugin. Lees verder onder het plaatje.

Hoe voeg je een Facebook Like Box toe?

  1. Kies de afmetingen, kies alleen de header of ook je tijdlijn. En zo zijn er nog wat opties.
  2. Klik op ‘Get Code’.
  3. Kies in het codevenster bovenaan voor IFrame, zie hieronder.
  4. Plak deze code overal waar je maar wilt: footer, sidebar, contactpagina.

Hoe zet je een Facebook Like Box op je website?

Hier krijg ik de meeste Facebook likes

Ik heb mijn Facebook Like Box ook op de bedankt-pagina van mijn weggever gezet. Daar staat een tekstje als:

Bedankt voor je aanvraag van mijn e-book. Binnen een kwartiertje krijg je een mail met de downloadlink. Wil je niets missen van Business Blog School? Like dan meteen de Facebook-pagina.

Het is zo’n kleine moeite, en met de aanvraag van mijn e-book heeft iemand al aangegeven dat hij belangstelling heeft voor zakelijk bloggen. Dus waarom niet inderdaad even die like uitdelen? Loopt echt als een tierelier!

Doen hè 🙂

 

Interessant? Deel dit artikel zodat ook andere ondernemers ervan kunnen profiteren.