Hoe kan je een bericht of blog inplannen?

Een bericht of blog inplannen in WordPress is heel simpel. Als je blog klaar is, vul je onder het kopje ‘publiceren’ de datum en tijd in waarop het artikel gepubliceerd moet worden. Ik laat het je stap voor stap zien.

Een blog inplannen in 5 stappen

Uitgangssituatie: Ga naar het bericht of de blog die je wilt inplannen.

Stap 1: Aan de rechterkant van je scherm zie je een blokje met ‘Publiceren’ erboven. Om een blog in te plannen, klik je op ‘Bewerken’ naast de tekst ‘Onmiddellijk publiceren’.

Blog inplannen WordPress - stap 1

Stap 2: Je krijgt nu de mogelijkheid om een datum en tijd in te vullen. Let erop: ’09-sep’ is niet ‘9 september’. De 9 staat voor de 9e maand.

Blog inplannen WordPress - stap 2

Stap 3: Wil je een blog inplannen, doe dit dan ruim. Stel dat je je blog om 8.00 uur op je site wilt hebben, plan ‘m dan bijvoorbeeld om 7.00 uur in. Soms wordt je bericht namelijk met een kleine vertraging zichtbaar op je website. Klik op ‘OK’.

Stap 4: Als je op OK drukt, verandert de tekst van de blauwe button van ‘Publiceren’ in ‘Inplannen’. Klik daar op, en dan staat je je blog klaar voor publicatie.

Stap 5: Kijk in je blogoverzicht of je blog inderdaad ingepland staat.

Blog inplannen WordPress stap 5

Wil je later je planning aanpassen? Ga terug naar stap 1. In plaats van ‘Onmiddellijk publiceren’ staat daar de ingeplande datum en tijd. Gelukkig nog steeds met de mogelijkheid ‘Bewerken’. De rest wijst zich vanzelf.

Zo simpel is een blog inplannen dus!

Wanneer is een blog inplannen handig?

Soms publiceer je je blog direct nadat je de laatste zin hebt getikt. Maar vaak zal je op het moment waarop je je bericht wilt plaatsen, niet achter je computer (willen) zitten.

Stel, je wilt elke donderdag om 7.00 uur een blog op je website zetten. Het zou nogal een gedoe zijn als je daar elke donderdagmorgen extra vroeg voor je bed uit moet?!

Als je met vakantie bent, is een blog inplannen een handige manier om online aanwezig te blijven ook al ben je er zelf niet.

Bij het vullen van deze kennisbank schrijf ik meerdere berichten achter elkaar. Toch wil ik er maar één per dag publiceren. Ook dan komt de optie ‘blog inplannen’ goed van pas.

Werk efficiënt en plan niet alleen je blog in

Je blog inplannen is het begin. Daarna wil je misschien een nieuwsbrief versturen en je blog op social media promoten. Meer daarover in 5 zaken die je kan automatiseren en inplannen.

 

Interessant? Deel dit artikel zodat ook andere ondernemers ervan kunnen profiteren.