Titel hier invullen

BlogBOOSTsessie: een ritje in de taxi…

…en een boeiend en verrassend gesprek met de chauffeur

 

Wat vraagt een taxichauffeur je als hij je oppikt: “Waar wilt u naartoe?” Je zou raar opkijken als de vraag was ‘waar komt u vandaan?’ Om jou van a naar b te brengen, hoeft de chauffeur dat niet te weten. Daarom stelt hij de vraag ook niet.

Toch, als ik mensen vraag waar ze naartoe willen, dan nemen ze me vaak mee naar hun verleden. Dat ze nooit echte schrijvers zijn geweest, dat ze wel eens aan bloggen hebben gedacht maar nooit goede ideeën hadden.

Dus: waar wil je naartoe?

De eerste vraag die ik je stel als wij met elkaar in gesprek gaan, is dus: waar wil je naartoe? Een plaatsnaam is geen antwoord. Net als de chauffeur heb ik op z’n minst een straatnaam nodig.

Voor veel mensen is dat een nieuwe manier van denken over hun marketing. Om te dromen over die specifieke straat in die plaats, en niet te blijven steken in: ik wil mijn expertstatus vergroten en meer bezoekers.

Op zich kan dat een doel zijn, maar is je doel je bestemming? Waar leidt dat doel toe? Welke deuren zou dat voor je openen, en waarom wil je dat? Ik wil het allemaal weten.

Ik help je dromen

Weet je niet direct waar je in Rotterdam naartoe wilt, dan ga ik je helpen je bestemming concreet te maken. Naar de binnenstad of een buitenwijk, naar een winkelgebied, een museum of een knus huisje?

Veel mensen vinden dromen eng. Want dat knusse huisje in die buitenwijk beschrijven maakt je doel zó concreet dat het uitspreken voelt als een commitment om dáár naartoe te gaan.

Yep, je droom uitspreken heeft inderdaad tot doel om commitment aan te gaan. Om jezelf te beloven dat je in actie komt.

En dát heb ik nodig willen wij met elkaar gaan werken. Zonder toewijding bloggen slaat nergens op. En zonder inzet een coachingstraject ingaan, is voor niemand erg bevredigend.

Dromen is niet hetzelfde als omkijken…

Sorry, vind je dat voor de hand liggen? Zeker net als het feit dat een taxichauffeur vraagt waar je naartoe wilt…

Maar hoe komt het dat het antwoord op de vraag ‘waar wil je naartoe’ vaak leidt tot een uitleg waarom bloggen tot nu toe geen succes was? Dat is omkijken. Natuurlijk hebben we allemaal onze bagage en lessen uit het verleden. Maar ik hoop dat de chauffeur zijn ogen op de weg vóór hem houdt.

Vind ik het niet interessant om te horen wat voor obstakels je tot nu toe bent tegengekomen? Ik zou liegen als ik ‘nee’ zei. Ik ben van huis uit journalist, en mag dus beroepshalve nieuwsgierig zijn 😉 Bovendien kunnen er ook nu nog beren op de weg zijn. Maar samen durf je meer dan alleen. Dus best kans dat we samen – al in de blogBOOSTsessie – de beer weten te temmen .

Daarnaast is het goed om te weten wat jouw overtuigingen zijn, zeker als we met elkaar in zee gaan. Maar om te zien óf ik je kan helpen, kijk ik puur naar waar je nu staat (bij de taxistandplaats) en waar je naartoe wilt.

Jouw resultaat staat bij mij voorop. We werken toe naar jóúw bestemming.

Met dit soort mensen werk ik niet

Ik ben niet een coach die je gaat vertellen wat je moet doen. Ik beheer jouw agenda niet. Ik doe suggesties, vertel wat bewezen werkt… en daarna is het aan jou. Daar moet je mee om kunnen gaan, met het feit dat jij zélf knopen moet doorhakken (dat moet je dan weer wel?!).

Sterker nog, in mijn 1-op-1 VIP-coaching wil ik geen klanten die van mij willen horen hoe vaak je iets moeten posten op social media, of hoe vaak ze een artikel moeten publiceren. Dat is jouw verantwoordelijkheid.

Intussen zet ik alles op alles om je te motiveren en je gemotiveerd te houden. Ik ben behalve je coach ook je accountability partner (in crime).

In de blogBOOSTsessie maak je direct kennis met hoe ik ben als coach. Dus je spreekt geen vermomde Tell Sell dame. Je spreekt MIJ. En ik weiger bloggen als eilandje te zien, dus we nemen je hele online marketingstrategie onder de loep. Maar dat allemaal pas… als ik antwoord heb ik op vraag: waar wil je naartoe?

 

Ons gesprek draait om helderheid

Misschien blijk je helemaal niet te hoeven bloggen om bij dat huis te komen. Prima, dan hebben we een fijn gesprek gehad en dan hangen we op. Goed, meestal komt ‘bloggen’ al wel in het plan voor, maar zo niet, geen probleem.

Of misschien past mijn aanpak totaal niet bij jou. Of denk ik: sorry, maar ik mis iets… Zelfs als ik dat ‘iets’ niet kan benoemen, weet ik dat ik je niet optimaal kan helpen. En dan wordt het ook een ‘nee’.

Denk ik dat ik je goed kan helpen, dan zal ik met je bespreken of er van twee kanten een klik is. En zo ja, dan zal ik je vertellen hoe ik het coachingstraject voor me zie. Wat ik denk dat nodig is.

Deal?

Zeker is dat alleen al het samen uitzoeken waar je naartoe wilt en waarom jou helderheid zal geven. En dat begint zelfs al vóór het gesprek. Ik heb namelijk een vragenformulier dat je vooraf invult. Je zal jezelf verrassen met wat je opschrijft, en tja, wil je ‘een gesprek’, of een gesprek met iemand die zich goed heeft kunnen voorbereiden…

4 plekken per maand

Ik vind deze sessies ontzettend leuk om te doen, maar als ik ze op mijn manier wil doen, kosten ze tijd. En ook heb ik niet de tijd om heel veel klanten 1-op-1 te begeleiden. Daarom geef ik elke maand 4 blogBOOSTsessies weg. Een gesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Ben je geïnteresseerd? Stuur me dan een mailtje waarom jij deze maand of volgende maand met mij in gesprek wilt. Je hoort binnen 2 werkdagen of er op korte termijn nog plekken zijn. Ik stuur dan meteen de vragenlijst mee.


 

Jacqueline Alders

Net een erg leuke en leerzame blogBOOSTsessie gehad met Jessie. In korte tijd heeft ze me prima tips gegeven voor mijn artikelen. Ga ik zeker toepassen. Een aanrader dus!”

– Jacqueline Alders, ikgidsudoordenhaag.nl

Gaan we met elkaar in zee en zit je in de taxi, dan maken we tempo. Beloofd!